Preduzeće Brčko Gas osnovano je 1989.godine u Brčkom.

 

Poslovanje smo započeli prometom naftnih derivata na veliko i malo, kao i prevozom istih u domaćem i međunarodnom transportu. Iz godine u godinu razvijali smo se, te danas brojimo 14 benzinskih pumpi, naftni terminal I punionicu plina. Pažljivo smo slušali potrebe kupaca, pa u sklopu svake benzinske pumpe postoji caffe bar, samouslužna autopraonica, bogato snabdjevena prodavnica i tehnički pregled. U sklopu modernog kompleksa u Doboju, Prijedoru i Bijeljini nalaze se i hoteli.

 

Brčko Gas osiguranje osnovano 1998. godine, uspješno posluje dugi niz godina, a naše kancelarije danas možete pronaći širom Bosne I Hercegovine. Nudimo vam sve vrste osiguranja imovine, lica I automobila. Uvidjevši na tržištu potrebu da se udovolji i najstarijoj populaciji, Brčko gas penzionersko mikrokreditno društvo d.o.o., kao najmlađa članica Brčko gas grupe, osnovano je 2017. godine. Orjentisali smo se na omogućavanje olakšanog pristupa mikrokreditnim sredstvima svojim klijentima, uz minimalizaciju troškova, vremena potrebnog za realizaciju, obima dokumentacije i fizičkog hodanja koje pada na teret našim penzionerima.

 

Takođe, naš kvalitet rada može da potvrdi i činjenica da smo ovlašteni prodavac i serviser automobila iz programa Volkswagen i Audi, za koje posjedujemo ovlašteni servis kao i originalne rezervne dijelove. Naše prodajno-servisne objekte možete pronaći u Banja Luci I Brčkom. U sklopu servisa nudimo Vam i usluge auto-lakirnice.